Garantia de participare la licitatie

Garantia de participare la licitatie

Este instrumentul de garantare solicitat oricarui Ofertant (Asigurat Gothaer) care intentioneaza sa participe la o procedura de atribuire pentru un contract de achizitie publica. Scopul garantiei de participare la licitatie este de a proteja Beneficiarul de un eventual comportament necorespunzator al Ofertantului din timpul derularii procedurii de atribuire a contractului de achizitie publica. Valoarea garantiei de participare la licitatie este de maxim 2% din valoarea estimata a contractului.

In ce conditii poate emite Beneficiarul pretentii de executare a Garantiei de participare la licitatie?
    • Ofertantul isi retrage oferta depusa in perioada de valabilitate a acesteia;
    • Desi este desemnat castigatorul licitatiei, Ofertantul nu reuseste sa constituie garantia de buna executie in perioada de valabilitate a ofertei;
    • Desi este desemnat castigatorul licitatiei, Ofertantul refuza sa semneze contractul de achizitie publica in perioada de valabilitate a ofertei;

Aici poti consulta OUG nr. 34/2006.

Perioda de valabilitate a Garantiei de participare la licitatie este identica cu cerintele din Fisa de date, dar nu mai mult de 180 zile, cu posibilitatea prelungirii ulterioare daca Autoritatea contractanta solicita in scris prelungirea.

Plata despagubirilor

Angajamentul Gothaer Asigurari Reasigurari este irevocabil si conditionat fata de Beneficiar, obligandu-ne sa platim sau sa executam orice solicitare sau cerere indreptatita de plata a despagubirilor in favoarea Beneficiarului, in limita prejudiciului creat, dar nu mai mult decat limita valorii garantiei, daca Asiguratul nu despagubeste Beneficiarul in limita sumelor reclamate de acesta.

Creeaza-ti cont si descopera oferta Gothaer!

Iti verificam eligibilitatea online, iar tu obtii un plafon pentru emiterea Garantiei de participare la licitatie!